0 Συναυλία αφιερωμένη στους Αγιασώτες Ομογενείς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 στις 9 μμ το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Αναγνωστηρίου Αγιάσου έδωσε συναυλία στο Κινηματοθέατρό του, την οποία παρακολούθησε και χειροκρότησε θερμά πολύς κόσμος. Δεκάδες παιδιών μας, μαθητές του μουσικοδιδάσκαλου Κώστα Ζαφειρίου (Καζίνο) και άξιοι σκυταλοδρόμοι της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης, παρέλασαν από τη σκηνή του θεάτρου παίζοντας σαντούρια, μπουζούκια, τζουράδες, κιθάρες, τουμπελέκια και ανασταίνοντας παλιούς νοσταλγικούς παραδοσιακούς σκοπούς της Λέσβου και της Μικρασίας και αγαπημένα νησιώτικα και ρεμπέτικα τραγούδια.
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους Αγιασώτες Ομογενείς, τα ξενιτεμένα μας αδέρφια, που κάθε χρόνο με την οικονομική τους συνδρομή αποτελούν τους κύριους αιμοδότες του Πνευματικού μας Κέντρου, σε μια εποχή που οι στρόφιγγες των κρατικών ενισχύσεων έχουν σχεδόν στερέψει.  Και μ’ αυτές τις «δωρεές ζωής» δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσει να χτυπά η καρδιά του στην ακριτική αυτή γωνιά της πατρίδας μας, επιτελώντας αδιάλειπτα το πλούσιο κοινωνικό, πνευματικό και πολιτιστικό του έργο και αποθησαυρίζοντας τον ανεκτίμητο λαογραφικό πλούτο, που αποτελεί κοινή κληρονομιά. Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Κλεάνθης Κορομηλάς πρόσφερε στον εκπρόσωπο της Φιλοπρόοδης Παροικίας Αγιασωτών του Σύδνεϋ Θέμη Χατζηνικολάου μια ξυλόγλυπτη εικόνα της Παναγίας, έργο και δωρεά του καλλιτέχνη Μπάμπη Βερυβάκη.




Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter
 
>