0 Στο κατάμεστο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου παρουσιάστηκε η φετινή καρναβαλική του επιθεώρηση με τίτλο «Τς Αριστιράς του λάσ’μου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο κατάμεστο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου παρουσιάστηκε η φετινή καρναβαλική του επιθεώρηση με τίτλο «Τς Αριστιράς του λάσ’μου». Μέσα από τα μονόπρακτα και τον έμμετρο λόγο σατιρίστηκαν με το γνωστό καυστικό και σκωπτικό αγιασώτικο πνεύμα πρόσωπα και γεγονότα της τρέχουσας κοινωνικής και πολιτικής επικαιρότητας. Παράλληλα, φέτος ο καρνάβαλος έριξε ιδιαίτερη βαρύτητα στο μείζον προσφυγικό ζήτημα και εξέφρασε με τα μηνύματά του την αλληλεγγύη του στους λαούς που πλήττονται από τους τυχοδιωκτικούς πολέμους των κυρίαρχων του κόσμου. Το δραματικό στοιχείο εναλλασσόταν με το κωμικό, ο γόνιμος προβληματισμός με το ξεκαρδιστικό γέλιο. Υπήρξε όμως και μια πρωτοτυπία στη φετινή μας εκδήλωση. Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ένα σατιρικό μονόπρακτο, ηθογραφικού περιεχομένου, της Αθηνάς Πιπίνη, που παρουσίασαν Μεσοτοπίτισσες και Μεσοτοπίτες στη ντοπιολαλιά τους. Η συνεργασία αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο της περσινής μας αδελφοποίησης. Δόθηκαν δυο παραστάσεις, με ώρες έναρξής τους 6 μμ και 8 μμ. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Σα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός…
Κείμενα – Παρουσίαση: Αθηνά Πιπίνη. Εκφωνούν: Αθηνά Πιπίνη, Σαπφώ Βαλελή, Γιάννης Βακάλης, Δημήτρης Βουδούρης.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

«Τς Αριστιράς του λάσ’μου»
Οργανωτική επιμέλεια: Παναγιώτης Μ. Κουτσκουδής
Κείμενα μονόπρακτων: Αντώνης Μηνάς
Σάτιρα: Αντώνης Μηνάς, Παναγιώτης Μ. Κουτσκουδής
Εκφώνησαν: Δημήτρης Κορομηλάς, Παναγιώτης Κορομηλάς.
Σκηνοθεσία: Πέγκυ Χατζημιχαήλ.
Σκηνικά: Λευτέρης Καμπιρέλης, Αστρίτ Τζιόκα.
Σκηνογραφία, επιμέλεια προγράμματος, τραγούδι, μακιγιάζ: Μυρσίνη Κουτσκουδή-Βουρλή.
Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Δημήτρης Κλ. Κορομηλάς

Μ(Ν)Η.ΚΥ.Ο.
Βασίλης Βερδούκας, Εριφύλη Γλεζέλη, Μιχάλης Ασλάνης, Αντώνης Ασβεστάς, Τάσος Ασ. Χατζηγιάννης, Βασιλική Μπουγατσά, Παναγιώτης Ε. Χατζέλης.

Γιαπρακοπαρασκευαστής
Μιχάλης Ασλάνης, Καλλιόπη Δελόγκου.

Φέις μπουρτ
Βασιλική Μπουγατσά, Παναγιώτης Ε. Χατζέλης.

Να λέγ’, να λέγου!
Χρίστος Κουφέλος, Μαρία Θρ. Γλεζέλη.

Κόκκινα δάνεια
Αντώνης Ασβεστάς, Τάσος Ασ. Χατζηγιάννης, Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής.

Κάπιταλ κοντρόλς
Παναγιώτης Λημναίος, Βασιλική Μπουγατσά, Αντώνης Ασβεστάς, Τάσος Ασ. Χατζηγιάννης, Μαρία Πετεινέλη, Δημήτρης Αμπουλός, Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής, Στρατής Β. Τοπαλής, Δέσποινα Λαλά.

Συμμετείχαν (χορευτικό): Ραφαέλα Ακαμάτη, Μαρία Κεφάλα, Σοφία Κουταλέλη, Ζωή Πατσέλη.


Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης. Επίσης ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη βοήθειά τους τον Πολιτιστικό Καρναβαλικό Σύλλογο Αγιάσου «Ο ΣΑΤΥΡΟΣ», τον Παναγιώτη Γρ. Ψαρρό, τον Κώστα Ζαφειρίου, το Στρατή Καζαντζή, τον Παναγιώτη Χαδεμένο. Τέλος ευχαριστούμε θερμά και τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του, προσερχόμενος μαζικά και στις δυο παραστάσεις.













read more "Στο κατάμεστο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου παρουσιάστηκε η φετινή καρναβαλική του επιθεώρηση με τίτλο «Τς Αριστιράς του λάσ’μου»"
Flag Counter
 
>