0 Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε οικία στην Αγιάσο

Εξιχνιάστηκε χθες (10-06-2016) το μεσημέρι, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, περίπτωση κλοπής σε οικία 84χρονης ημεδαπής, στην Αγιάσο της Λέσβου.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 25 και 58 ετών, για τα αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, ο 25χρονος, απογευματινές ώρες της 21-05-2016, μπήκε στην οικία της ηλικιωμένης, παραβιάζοντας παράθυρο αυτής και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 650 ευρώ.
 
Ακολούθως, ο 25χρονος παρέδωσε μέρος των κλοπιμαίων στον 58χρονο, ο οποίος διέθεσε αυτά προς πώληση έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μέρος από τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και κατασχέθηκε.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

read more "Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής σε οικία στην Αγιάσο"

0 Παρουσίαση βιβλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Απομένουν  δυόμισι βδομάδες από την εκδήλωση τιμής και μνήμης στους συμπατριώτες μας θύματα του Ναζισμού, που θα γίνει, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γαλέτσα «Λέσβιοι στην Εθνική Αντίσταση-πορεία προς το θάνατο», στον ιστορικό τόπο εκτελέσεων την περίοδο της γερμανικής κατοχής, τα Τσαμάκια.
  • Θέλοντας να ενημερώσουμε το λεσβιακό κοινό και όχι μόνο, για το περιεχόμενο του βιβλίου θεωρούμε επιβεβλημένο κάθε βδομάδα να παραθέτουμε, υπό μορφή δελτίου τύπου, ένα απόσπασμα από την πορεία προς το θάνατο κάποιου συμπατριώτη μας.
  • Το 2ο δελτίο τύπου αυτής της βδομάδας αφορά την εκτέλεση στις 13 Ιουνίου 1944 στην Καισαριανή του Γιώργου Βενέτη από τη Μυτιλήνη.

  • Βενέτης Γεώργιος του Νικολάου
32 χρονών, από τη Μυτιλήνη

   Ο  Βενετής Γεώργιος του Νικολάου και της Ζωής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1912 και  ήταν το πρώτο από τα δυο παιδιά της οικογένειας του. Όταν άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από εκτέλεση στην Καισαριανή στις 13 Ιουνίου 1944, η αδελφή του Σοφία ήταν 29 χρόνων. Όταν ο Γιώργος εκτελέστηκε, η οικογένειά του κατοικούσε στην Μυτιλήνη.
   Στις εφημερίδες «Απογευματινή», «Καθημερινή», «ΤΟ ΒΗΜΑ» της 14-6-1944 δημοσιεύουν  ανακοίνωση της Φελντκομμαντάντ με ημερομηνία 13-6-1944 (φωτό 58), που αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
  « Εις επιθέσεις εξ ενέδρας εις Αθήνας, Φιλιοί-Χασιά και Αυλώνα εφονεύθη εις Γερμανός στρατιώτης και ετραυματίσθησαν έτεροι δύο.
   Εις Καλαμάκι σαμποτέρ έκοψαν τηλεφωνικά καλώδια του Γερμανικού Στρατού και επώλησαν το υλικόν.
   Ως αντίποινα τυφεκίζονται σήμερον οι εξής κομμουνισταί και εις το σαμποτάζ συμμετάσχοντες Έλληνες.»
1) Παναγιώτης Κυπριάδης γεν 1892
2) (…),
6) Γεώργιος Βενετής γενν. 1912 εις Μυτιλήνην (…)»
                                                                                               Αθήναι , τη 13 Ιουνίου 1944
Ο ΦΕΛΝΤΚΟΜΜΑΝΤΑΝΤ


ΦΙΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ
read more "Παρουσίαση βιβλίου"
 
>