0 Κείμενο διαμαρτυρίας - καταγγελίας για την κατάσταση των αγροτικών δρόμων Αγιάσου

Η βατότητα του αγροτικού οδικού δικτύου της διοικητικής περιφέρειας Αγιάσου έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της πρωτοφανούς εγκατάλειψης του χωριού από τη δημοτική αρχή σε όλα τα επίπεδα. Απόλυτα δικαιολογημένα λοιπόν τα έντονα παράπονα των ελαιοπαραγωγών, που για μια ακόμα χρονιά δυσχεραίνονται αφόρητα ή και αδυνατούν να μεταβούν στα κτήματά τους για την ελαιοσυλλογή, λόγω της τραγικής κατάστασης των αγροτικών δρόμων στις σπουδαιότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Αγιάσου. Η αγανάκτηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού στο αγροτικό οδικό δίκτυο άλλων όμορων Δημοτικών Ενοτήτων γίνονται όχι απλά εργασίες συντήρησης, αλλά και τσιμεντοστρώσεις!
Οι δρόμοι σ’ όλη την περιφέρεια του Λιάκα παρουσιάζουν έντονες αυλακώσεις, κυρίως σε μέρη με μεγάλες κλίσεις του οδοστρώματος. Μοιάζουν οργωμένοι και είναι σχεδόν αδύνατη η διέλευσή τους με απλό αγροτικό αυτοκίνητο. Ο δρόμος στην Πλακούρα βρίσκεται σε ελεεινή κατάσταση και σε πολλά τμήματά του έχει αναπτυχθεί θαμνώδης βλάστηση λόγω της πολύχρονης εγκατάλειψής του. Ζημιές εντοπίζονται και σε τμήματα των αγροτικών δρόμων των περιοχών Απ’δόπουλα και Κουτσίνηραχ’. Η κύρια αγροτική αρτηρία Περίτονο (ο δρόμος πατιέται σε τρία σημεία από τον ποτάμο), Μυρσίν’, Δίγας, Κόβελη, Καρύνη είναι γεμάτη λακκούβες με λιμνάζοντα νερά και βαθιές νεροφαγιές.  Η Κθαρίστιργια μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο… Αν αυτή είναι η κατάσταση με μόλις δυο τρεις μπόρες που έκανε ως τώρα, φανταστείτε ποια θα ήταν αν είχαμε πολλές και έντονες βοχοπτώσεις! Και δεν μιλάμε για τους αγροτοδασικούς δρόμους που διασχίζουν τον καστανιώνα και το πευκοδάσος...
Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάσου, συμμεριζόμενο την αγωνία και την αγανάκτηση των ελαιοπαραγωγών, καλεί τη δημοτική αρχή να προβεί ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των κύριων τουλάχιστον αγροτικών δρόμων, προκειμένου η πανταχόθεν βαλλόμενη φτωχή αγροτιά να εξασφαλίσει το ούτως ή άλλως πενιχρό εισόδημά της.
Για το Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάσου


Ο Πρόεδρος
Παπαγεωργίου Φώτιος

read more "Κείμενο διαμαρτυρίας - καταγγελίας για την κατάσταση των αγροτικών δρόμων Αγιάσου"
 
>