0 Το νέο Ημερολόγιο του «Σάτυρου»Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο 2016 του Καρναβαλικού Συλλόγου Αγιάσου «Ο ΣΑΤΥΡΟΣ». Έχει 14 φύλλα (εξώφυλλο, πρόλογο και ένα φύλλο για κάθε μήνα του νέου έτους με φωτογραφίες, ημεροδείκτη και χορηγούς).

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 2,50 € !!!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Το θέμα του φετινού ημερολογίου μας είναι η προετοιμασία των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν συνήθως το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας. Τι προηγείται όμως για να φτάσουμε σ’ αυτό;
«…το καρναβάλι για μας είναι τρόπος ζωής. Βδομάδες ή και μήνες πριν την Αποκριά αρχίζει η προετοιμασία των εκδηλώσεων του τριημέρου. Μαραθώνιες συνεδριάσεις μέχρι να καταλήξουμε στο κεντρικό θέμα του έργου, καθημερινή πνευματική και χειρωνακτική εργασία για το γράψιμο της σάτιρας και για την κατασκευή των σκηνικών, πρόβες, ξενύχτια…
Όλη αυτή η διαδικασία είναι τελετουργική, παίρνει το χαρακτήρα της μυσταγωγίας, έχει ιεροφάντες και μυούμενους… Κατά τη διάρκεια αυτής της ιεροτελεστίας οι συμμετέχοντες στο μυστήριο ιερουργούν με σκοπό να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία να βρει την ισορροπία της, να πετύχει την κάθαρσή της, να εξαγνιστεί μέσ’ από το γέλιο.
Ιεροτελεστία, η οποία κορυφώνεται το αποκριάτικο τριήμερο, όταν οι καρνάβαλοι αποδομούν την κατεστημένη τάξη και ιεραρχία, φτάνοντας κι αυτοί στην εσωτερική τους πληρότητα. Έτσι, όλη αυτή η διαδικασία της προετοιμασίας μετουσιώνεται σε δράση.»

Στις φωτογραφίες του εξώφυλλου εικονίζονται στιγμιότυπα από την κατασκευή του συγκροτήματος «Αρχαιολόγος» του 1994 (Αποθήκη Νίκου Σουσαμλή, στην πάνω φωτο) και των συγκροτημάτων του 2011 (Δημοτικά Σφαγεία, στην κάτω φωτο). Ο πρόλογος είναι παρμένος από το δίτομο βιβλίο του Παναγιώτη Μιχ. Κουτσκουδή «Το αγιασώτικο καρναβάλι. Οι ρίζες του και η πορεία του στο διάβα του χρόνου.» Έκδοση Αναγνωστηρίου Αγιάσου 2009, 2011.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !!!
read more "Το νέο Ημερολόγιο του «Σάτυρου»"
 
>