0 Απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα

Ο οικισμός Αγιάσου είναι χαρακτηρισμένος παραδοσιακός οικισμός με το από 19.10/13-11-1978 ΠΔ (ΦΕΚ 594/Δ΄/13-11-1978). Κουρνιάζει νωχελικά στους πρόποδες του λεσβιακού Ολύμπου, χτισμένος αμφιθεατρικά ανάμεσα στη Ραχτιά, το Μαυριώτη και το Μπιζάνι. Τα σπίτια στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, σαν κοπαδιαστά πρόβατα, πετρόχτιστα, με κεραμοσκεπές, περίτεχνα σιδερένια μπαλκόνια και σαχνουσίνια, λιθόστρωτα καλντερίμια με άσπρη πέτρα ή κόκκινο παβέ, βαθύσκιωτες φρίτζες (πέργκολες) που γεφυρώνουν τους δρόμους δημιουργώντας φυσικές στοές… Πανδαισία χρωμάτων αναδύονται μέσα από την πράσινη θάλασσα του καστανιώνα, που λούζει από παντού το γραφικό κεφαλοχώρι. Ο φωτογραφικός φακός (πρωτίστως του φίλου καλλιτέχνη Κώστα Σταματέλη) αιχμαλωτίζει το παιχνίδισμα των χρωμάτων στις γειτονιές και απαθανατίζει παλιές και νέες όψεις της θαυμαστής αρχιτεκτονικής του χωριού της Μεγαλόχαρης.






























κείμενο - φωτογραφίες κύριου Παναγιώτη Κουτσκουδή
read more "Απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα"

0 16χρονο κλεφτρόνι στην Αγιάσο

Εξιχνιάστηκε, σήμερα (05-07-2016) το πρωί, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία 84χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε στην Αγιάσο της Λέσβου. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής, σε βάρος ενός νεαρού ηλικίας 16 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 16χρονος, απογευματινές ώρες της 23-06-2016, εισήλθε στην οικία της 84χρονης με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο τελικά να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια και τράπηκε σε φυγή.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.
read more "16χρονο κλεφτρόνι στην Αγιάσο"
Flag Counter
 
>