0 Ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού Κέντρου Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και κοπή βασιλόπιττας

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ
«Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2017, στις 6 μ.μ., ανήμερα των Φώτων, θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού Κέντρου.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Φραντζής θα ευλογήσει την παραδοσιακή βασιλόπιτα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κλεάνθης Κορομηλάς θα κάνει τον απολογισμό δράσης της περασμένης χρονιάς και τον προγραμματισμό της επόμενης, συνοδεύοντας την ομιλία του με παρουσίαση σχετικών διαφανειών στη γιγαντοοθόνη. Θα ακολουθήσει ο οικονομικός απολογισμός του 2016 από τον Ταμία του Αναγνωστηρίου Δημοσθένη Σκλεπάρη.
Η εκδήλωση θα κλείσει όπως κάθε χρόνο με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Αναγνωστηρίου.
read more "Ετήσια Γενική Συνέλευση Μελών και Φίλων του Πνευματικού Κέντρου Αναγνωστηρίου Αγιάσου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και κοπή βασιλόπιττας"

0 Παγωμένες θύμησες

Ο παγετός που ακολούθησε τη χτεσινή χιονόπτωση μάς καθήλωσε στα σπίτια και στα καφενεία. Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της παλιάς ασπροντυμένης Αγιάσου βρήκα και αναρτώ μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες.
Πριν δεκαετίες χιόνιζε πολύ πιο τακτικά και πολύ περισσότερο. Ο όγκος του χιονιού έδινε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να φτιάχνουν χιονάνθρωπους, ζώα, ακόμα και… γεφύρια (!!!), πράγμα που δεν ξέφευγε από τις… φαρμακερές και γεμάτες σαρκασμό σαϊτιές του Αγιασώτη καρνάβαλου!
Κανείς σας δεν είνι για δ’λειά,
είστι για παναγύρια
τσ’ άμα χιουνίζ’ να κάνιτι
μες σ’ν Αγουρά γιουφύρια!
(Ολύμπιοι Θεοί, 4-3-1968.)


Στο Σταυρί. Αριστερά ο Μιλτιάδης Αργύρας
και άλλοι φίλοι του οδηγούν ένα κοπάδι προβάτων,
που το κατέβασαν από τα βουνά στο χωριό για λόγους προστασίας
Στον Κεντρικό έξω από το καφενείο του Παναγιώτη Παπαπορφυρίου (Γράμμη)

Έξω από το καφενείο Γιάννη Καλφαγιάννη
Έξω από το καφενείο Γιάννη Καλφαγιάννη

 

Έξω από το καφενείο Γιάννη Καλφαγιάννη
Έξω από το καφενείο Γιάννη Καλφαγιάννη


κείμενο  - φωτογραφίες κύριου Παναγιώτη Κουτσκουδή
read more "Παγωμένες θύμησες"
 
>