0 Το Αναγνωστήριο συμμετέχει στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

Διήμερος θα είναι ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου. Οι θεατρικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Θεατρικών Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου «ΘΕΣΙΣ», υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και του ΝΠΔΔ Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου, θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 27 και 28 Μαρτίου 2017, αντίστοιχα, με ώρα έναρξης 8:30΄ μμ.
Την Τρίτη το βράδυ το Αναγνωστήριο Αγιάσου, κλείνοντας τις παραστάσεις της δεύτερης μέρας, θα παρουσιάσει, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αϊβαλιώτου, την τρίπρακτη σατιρική επιθεώρηση (στη ντοπιολαλιά) του Αντώνη Μηνά «Τετέλεσται», που αποτελεί συμπαραγωγή με το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου.
Διανομή:
Κόκκινα δάνεια: Γιώργος Παττές, Βαγγέλης Φραγκουλάκης, Μιχάλης Κουτσκουδής-Βουρλής.
Γη δραχμή: Φώτης Ξενέλλης, Βαγγέλης Λουίζος.
Black baby: Μαρίνα Σπανέλλη, Ανδρομάχη Βουγιούκα, Δημήτρης Καμπάς, Δέσποινα Ψαραδέλλη.
Τετέλεσται: Στρατής Β. Τοπαλής, Στρατής Βλαστάρης, Μαρία Αϊβαλιώτου.
Τα σκηνικά είναι της Ανδρομάχης Βουγιούκα και του Βαγγέλη Λουίζου. Η μουσική επιμέλεια των Γιώργου Δελόγκου (σαντούρι), Μυρσίνης Κουτσκουδή-Βουρλή (φωνή-τραγούδι), Μιχάλη Κουτσκουδή-Βουρλή (μπουζούκι).
read more "Το Αναγνωστήριο συμμετέχει στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου"

0 Με μεγάλη επιτυχία έγινε η χορευτική εκδήλωση του Αναγνωστηρίου προς τιμή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία έγινε η χορευτική εκδήλωση του Αναγνωστηρίου
Έγινε χθες με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η καθιερωμένη χορευτική εκδήλωση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου προς τιμή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Για δυο και πλέον ώρες τα εκατόν είκοσι μέλη των χορευτικών τμημάτων του ιστορικού σωματείου χόρευαν χορούς της Λέσβου και άλλων περιοχών της Ελλάδας, κάτω από τις επευφημίες και τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών. Συμμετείχαν τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου και ενήλικες του χορευτικού Μεσοτόπου.
Την εκδήλωση, που παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου κ. Παναγιώτης Στ. Σκορδάς, τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος Φραντζής, οι βουλευτές Λέσβου κ.κ. Αθανασίου Χαράλαμπος και Πάλλης Γεώργιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου κ.κ. Βαλσαμίδης Θεόδωρος και Πόπη Γόμου-Πρωτογεράκη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λέσβου κ. Κώστας Αστυρακάκης, και αρκετοί ακόμα επίσημοι.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και στο δάσκαλό τους κ. Θύμιο Σαραντίδη. Το Αναγνωστήριο απέδειξε ότι συνεχίζει να διακονεί τον πολιτισμό και να μεταλαμπαδεύει την παράδοση στις νέες γενιές, κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών και χωρίς να υποστείλει τη σημαία εξαιτίας της πρόσφατης καταστροφής του Θεάτρου του.
read more "Με μεγάλη επιτυχία έγινε η χορευτική εκδήλωση του Αναγνωστηρίου προς τιμή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821"
 
>