0 Του Σταυρού σήμερα... Μεγάλη γιορτή στην Αγιάσο

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού είναι μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός.
Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα. Μεγάλη μέρα, αυστηρή νηστεία για τους Χριστιανούς. Σταθμός στο χρόνο και ευλογημένη αφετηρία για όσους δουλεύουν τη γη, μα και για τους ναυτικούς αφού τα χρόνια τα παλιά έδεναν τα ιστιοφόρα τους και σταματούσαν τα μακρινά ταξίδια. «Του Σταυρού, σταύρωνε και δένε».
Κάθε χρόνο στην Αγιάσο πλήθος κόσμου φτάνει για τον εορτασμό καθώς εκεί σώζεται ο Σταυρός με το τεμάχιο Τιμίου Ξύλου πού έφερε ο Αγαθών. Είναι ένας μικρός ασημένιος Σταυρός διαστάσεων 6X3 εκατοστών, πού έχει στο κέντρο τεμάχιο τιμίου Ξύλου. Για να χρησιμοποιείται ευχερέστερα κατά τις ήμερες των εορτών της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (14 Σεπτεμβρίου) και της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως κατά τη θεία λειτουργία και την προσκύνηση των Χριστιανών, ο μικρός αυτός Σταυρός τοποθετήθηκε στο κέντρο μεγαλύτερου Σταυρού στολισμένου με σμάλτο και με κατάλληλη επίσης σμαλτοποίκιλτη βάση σε ειδικό δίσκο.

read more "Του Σταυρού σήμερα... Μεγάλη γιορτή στην Αγιάσο"
Flag Counter
 
>