0 Αγιάσος: "Δεν έχουν αφήσει σπίτι που να μην έχει καταπατηθεί!"Πλήρης επιβεβαίωση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του "Ε", με την δημοτική κοινότητα Αγιάσου να πραγματοποιεί σύσκεψη και να καλεί την Αστυνομία και τις τοπικές αρχές να παρέμβουν

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το προ ημερών αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ε» για τις συνεχείς θρασύτατες κλοπές που γίνονται στην Αγιάσο, το συμβούλιου της δημοτικής κοινότητας πραγματοποίησε σύσκεψη για το θέμα της συνεχιζόμενης παραβατικότητας στην Αγιάσο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αγιάσου κ. Προκόπιος Τσαμπλάκος, ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αγιάσου κ.  Μιχαήλ Ευαγγελινός και ο Διοικητής του Α.Τ. Αγιάσου κ. Χαρίλαος Καρακωνσταντής.

Συζητήθηκε το θέμα της έξαρσης των φαινομένων παραβατικότητας στη περιοχή μας.

Συγκεκριμένα τους τελευταίους μήνες στην Αγιάσο υπάρχουν συνεχή κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, καταστήματα και αγροκτήματα. Την τελευταία μάλιστα περίοδο τα φαινόμενα αυτά είναι καθημερινά. Σχεδόν δεν υπάρχει ακατοίκητο σπίτι το οποίο να μην έχει καταπατηθεί. Τώρα τελευταία έχουν τόσο αποθρασυνθεί που προσπαθούν να μπουν σε σπίτια παρουσία του ιδιοκτήτη. Από όλα αυτά φαίνεται ότι πρόκειται για οργανωμένη εγκληματική συμμορία. Συνεπεία αυτών των γεγονότων υπάρχει μεγάλο  αίσθημα ανασφάλειας και φόβου στους  κατοίκους του οικισμού. Παράλληλα η αγανάκτηση που διακατέχει τους κατοίκους είναι μεγάλη με πολύ πιθανό ενδεχόμενο να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα, αφού φαίνονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν βίαια και εννοείται παράνομα (αυτοδικία).
Στη σύσκεψη ο Διοικητής του Α.Τ. Αγιάσου μας ανέφερε ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη του προβλήματος για το οποίο καταβάλει προσπάθειες αλλά έθεσε το θέμα της έλλειψης προσωπικού.  
«Επειδή βασική πρόθεση όλων των αρχών είναι η πρόληψη και όχι η καταστολή των παράνομων πράξεων, σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Τα άτομα που διαπράττουν τις κλοπές είναι γνωστά, επομένως εάν προχωρήσετε στις απαραίτητες κινήσεις πιστεύουμε ότι το πρόβλημα θα λυθεί. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει έρευνα και για τον  εντοπισμό αυτών οι οποίοι αποδέχονται και αγοράζουν τα κλοπιμαία (κλεπταποδόχοι).
Καλούμε το Υπουργείο και όλους του αρμόδιους φορείς να στελεχώσουν το Α.Τ. Αγιάσου με αστυνομικούς αξιόμαχος για περιπολίες.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας», σημειώνεται στην επιστολή ανακοίνωση που προωθήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, στον Εισαγγελέα και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

read more "Αγιάσος: "Δεν έχουν αφήσει σπίτι που να μην έχει καταπατηθεί!""
 
>