0 Το Αναγνωστήριο τίμησε τον προστάτη του Αρχάγγελο Μιχαήλ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ
«Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Έτος ιδρύσεως 1894
Τηλ.: 22520-22240
Φαξ: 22523-50560
Web site: http://www.anagnostirioagiasou.gr

Αγιάσος – Λέσβου Τ.Κ. 81101

Αγιάσος, 15 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή των Μυροφόρων, 15 Μαΐου 2016, το Αναγνωστήριο, όπως κάθε χρόνο από το 1894 που ιδρύθηκε, τίμησε τον προστάτη του Αρχάγγελο Μιχαήλ, το ξωκλήσι του οποίου βρίσκεται στην κορυφή του πευκόφυτου λόφου Καστέλι που δεσπόζει στην είσοδο της Αγιάσου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, 14 Μαΐου 2016, τελέστηκε εσπερινός στο Καστέλι και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 το πρωί στον ίδιο χώρο έγινε η θεία λειτουργία. Στη συνέχεια η πομπή με την πολύ παλιά εικόνα του Αρχάγγελου κατέβηκε απ’ το Καστέλι στην είσοδο της κωμόπολης και με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Αναγνωστηρίου και πλήθους κόσμου κατέληξε στην αίθουσα του θεάτρου, όπου έγινε το προσκύνημα της εικόνας και η καθιερωμένη αρτοκλασία. Ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, κ. Κλεάνθης Κορομηλάς, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση των τιμητικών εκδηλώσεων, στον ευπρεπισμό του ναϋδρίου και του περιβάλλοντος χώρου, στην αποκατάσταση του καταρρεύσαντος τοιχίου του περιβόλου και ζήτησε την οικονομική στήριξη του κόσμου για την ολοκλήρωση της πατωμένης που οδηγεί στην κορυφή του λόφου.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο





Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter
 
>