0 Συμμορία «ανοίγει» συνέχεια σπίτια στην Αγιάσο!

Ο προβληματισμός για την αυξημένη για τα δεδομένα της «περιφέρειας», παραβατικότητα του μεγαλοχωρίου, εντείνεται…

Δεν είναι η πρώτη και κατά πως φαίνεται, δεν είναι η τελευταία φορά που η αυξημένη για τα δεδομένα ενός μεγαλοχωρίου, παραβατικότητα που παρατηρείται στην Αγιάσο, προκαλεί έντονο προβληματισμό. Ήταν αρκετά πρόσφατα όταν πριν τη δημοσιοποίηση του σχεδίου του αρχηγείου της Αστυνομίας για την εφαρμογή ουσιαστικά «Καλλικράτη» και στις δυνάμεις της, με καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων όπως εκείνο της Αγιάσου, οι ίδιοι οι κάτοικοί της και οι τοπικοί φορείς της, είχαν ηχήσει το καμπανάκι του κινδύνου που θα σήμανε μία τέτοια εξέλιξη.

Επισημαίνοντας τον αυξημένο αριθμό της Αγιάσου σε σχέση με όλες τις άλλες κωμοπόλεις του νησιού που έχει σε παραβάσεις: από μικροκλοπές, τροχονομικές παραβάσεις, μέχρι και για συλλήψεις για ουσίες. 

Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, κάτοικοι του χωριού δηλώνουν ανάστατοι και εντελώς ανυπεράσπιστοι και από κάτι άλλο. Και συγκεκριμένα από μία συμμορία -κατά βάση ανήλικων δραστών- που «ανοίγουν» θρασύτατα σπίτια, κλέβοντας ό,τι πολύτιμο βρουν, ακόμα και τις ώρες που οι ιδιοκτήτες βρίσκονται εντός αυτών!
Οι μικροκλοπές έχουν ξεπεράσει τις 50(!) σε αριθμό, όπως καταγγέλλουν στο «Ε», υποστηρίζοντας πως η Αστυνομία δεν έχει λειτουργήσει ως σήμερα καθοριστικά για να εντοπίσει τους λίγο έως πολύ «γνωστούς» στην τοπική κοινωνία, δράστες. 


Από το «Ελ Πάσο» στον… «Καλλικράτη»
Πριν από δύο χρόνια, στον τοπικό Τύπο, είχε γραφτεί μία ιστορία από μπαράκι της Αγιάσου, που παρέπεμπε σε σκηνές βγαλμένες από το… «Ελ Πάσο». Ένας μεταμεσονύχτιος καβγάς οδήγησε σε ξύλο, σε πυροβολισμούς μέχρι και σε κλοπή αυτοκινήτου που κατέληξε σε… τροχαίο! Περιστατικό βεβαίως που μπορεί να θεωρηθεί «καθημερινότητας» σε ένα αστικό κέντρο, αλλά σε καμία περίπτωση «φυσιολογικό» για ένα μεγαλοχώρι σαν την Αγιάσο.

Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν, πολλοί κάτοικοι που εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για πολλά απ’ όσα γίνονται εκεί, ανοιχτά μιλούσαν για τη διακίνηση παράνομων ουσιών που λαμβάνουν χώρα στον οικισμό τους, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα σπίτια τους και σε… κοινή θέα. Και την περίοδο που ανακοινώθηκε η επικείμενη κατάργηση πολλών «περιφερειακών» αστυνομικών τμημάτων, φυσιολογικά προκλήθηκε έντονη αντίδραση. Με χαρακτηριστική την ανακοίνωση και επιστολή τότε του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Αγιασωτών, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, που επιχειρηματολογούσε με ενδιαφέροντα στοιχεία για το ότι η Αγιάσος πρέπει να έχει δικό της τμήμα…
Το Αστυνομικό Τμήμα πάντως της Αγιάσου, ως και σήμερα δεν έχει καταργηθεί, αλλά κατά πως φαίνεται δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μία νέου είδους παραβατικότητα. Με ανήλικους κατά βάση αλλά και μεγαλύτερους δράστες, να ανοίγουν, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι και επιβεβαιώνουν αστυνομικές πηγές, σπίτια και να κλέβουν ό,τι πολύτιμο βρουν.
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της Αγιάσου σήμερα στο «Ε», τα σπίτια ιδιοκτητών που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα ή στη Μυτιλήνη, έχουν «πατηθεί» και τελευταία η συμμορία που φέρεται να είναι υπεύθυνη για όλες αυτές τις μικροκλοπές, έχει στραφεί και στη λεία των σπιτιών που… κατοικούνται όλο το χρόνο. 


Στόχος τα μπαούλα, τα χάλκινα και τα χρυσαφικά 
Τι κλέβουν οι δράστες; «Στόχος» είναι τα μπαούλα πολλών σπιτιών ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, που μέσα τους έχουν «χάλκινα», ασημικά και γενικά παλαιά σκεύη αξίας και χρυσαφικά. Κατά την εκτίμηση των κατοίκων που καταγγέλλουν με αγανάκτηση την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους, οι μικροκλοπές αυτές αγγίζουν ως και τις 50(!), ενώ τα βάζουν ανοιχτά και με εκείνους που αγοράζουν πρόθυμα τελευταία τη «λεία» των δραστών, αν γνωρίζουν πως είναι κλεμμένη.

«Χθες άκουσα το βράδυ, θόρυβο από την σκεπή του σπιτιού μου. Βγήκα έντρομος να δω τι είναι και ήρθα αντιμέτωπος με ένα νεαρό που έτρεχε πάνω από τα κεραμίδια. Έβγαλα την καραμπίνα μου γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιοι προσπάθησαν να μπουν μέσα. Ως πότε όμως θα υπομένουμε όλη αυτή την κατάσταση; Θα γίνουμε στο τέλος από θύματα, θύτες!», κατήγγειλε κάτοικος του χωριού στο «Ε», φεύγοντας από το Αστυνομικό Τμήμα της Αγιάσου…
Εκφράζοντας χαρακτηριστικά τον προβληματισμό για την αστυνόμευση της περιοχής, που πλέον έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και από το νέο περιφερειακό διευθυντή της Αστυνομίας, Νικόλαο Χριστοφοράκη.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter
 
>